Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu” din Câmpina reprezintă locul în care pictorul Nicolae Grigorescu și-a trăit ultimii ani de viață. În timpul Primului Război Mondial, casa a adăpostit Cartierul General German, perioadă în care casa a fost incendiată.

Mai multe detalii...
Construit între anii 1893 și 1896 de Bogdan Petriceicu Hasdeu în memoria fiicei sale Iulia, Castelul este cunoscut în tradiția populara sub numele de Templul Spiritului.

Mai multe detalii...
Biserica Romano-Catolică Sfântul Anton de Padova are o vechime de peste 100 de ani, fiind construită în anul 1906. Zidăria bisericii este din piatră de la blocurile de carieră din Albeștii de Muscel, având ancadramentul ușilor și ferestrelor din piatră de la Rusciuk.

Mai multe detalii...
Cea mai veche construcție din oraș, Biserica „de la Han” sau Biserica de la Brazi a fost înălțată în anul 1883 de Sfântul Colnic de la Cernica, purtând hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Biserica este construită în plan triconc, de mici dimensiuni, având două turle de lemn.

Mai multe detalii...
Lacul Bisericii din Câmpina, aflat în apropierea Bisericii Sfinţii Voievozi din oraş, este unul dintre cele mai frumoase locuri ale zonei, o destinație aparte, mai ales datorită legendelor care s-au format în jurul acestuia.

Mai multe detalii...
Intenţia construcţiei unei case de cultură există, conform documentelor, din anul 1958, când se acordă, din partea Ministerului Învăţământului şi Culturii, un Aviz asupra proiectului „Sală de festivităţi la Câmpina” (în oct. 1959, se acordă autorizaţie pentru conservarea construcţiei sălii de festivităţi)

Mai multe detalii...
Biblioteca Municipala Câmpina poarta numele ilustrului savant C. I. Istrati deoarece acesta a înfiintat prima biblioteca publica din Câmpina în anul 1906 la Scoala de baieti nr. 1. Biblioteca avea un fond de carte de 4200 de volume, provenite din donatii ale domniei sale si ale pritenilor

Mai multe detalii...
Casa Tineretului Campina este un edificiu dat in folosinta in anul 1982 sub denumirea de Casa de Cultura a Stiintei si Tehnicii pentru Tineret, unde se vor desfășura activitati cultural artistice, sportive, turistice si de agrement.

Mai multe detalii...
Complex arhitectural in continua transformare, format din biserica-monument istoric a fostului schit Slobozia (1714), casa fostei staretii din 1840 (azi casa parohiala), o anexa din 1842 (azi gradinita), si biserica noua Pogorarea Sf. Duh, construita in stil neo-brancovenesc intre anii 1995-2000.

Mai multe detalii...
Casa cu Grifoni a fost construită în anii 1901-1902 de Gheorghe Ștefănescu, originar din Câmpina. Clădirea, construită pentru familia sa, a fost prima iluminată electric din Câmpina, având la subsol un grup electrogen adus din Germania

Mai multe detalii...
Colecţia “ Expoziţia Schiţe Și Desene - Nicolae Grigorescu ”

Mai multe detalii...